Единственият треньор, победил Аржентина на Мондиал 2022, предприе изненадващ ход. Ерве Ренар напусна селекционерския пост на Саудитска Арабия, за да се завърне в родната си Франция и да поеме националния отбор за жени, съобщава АФП.

В мач от груповата фаза на световното първенство в Катар 54-годишният специалист изведе саудитският представителен тим до успех с 2:1 над „гаучосите“. Както е известно, след това Аржентина спечели титлата от Мондиал 2022. Поражението от Саудитска Арабия е единственото за аржентинския национален отбор от 3 юли 2019 г. насам, когато е регистрирана загуба с 0:2 от Бразилия на Копа Америка.

Ерве Ренар, който е печелил купата на Африканските нации със Замбия (2012) и Кот д`Ивоар (2015), е единственият кандидат за наследник на Корин Диакре. 48-годишната треньорка беше освободена от селекционерския пост на женския отбор на Франция, след като редица националки отказаха да играят на предстоящото през лятото световно първенство в Австралия и Нова Зеландия. Те недоволстваха срещу стила на работа на Диакре.

Ренар имаше договор със Саудитската футболна федерация до 2027 г. Най-вероятно дебютът му начело на френския женски национален отбор ще бъде на 7 април в контролна среща с Колумбия в Клермон. Четири дни по-късно е планирана и още една приятелска среща – срещу Канада в Льо Ман.