Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Байерн разби американския Чикаго Файър с 4:0 в бенефиса на Бастиан Швайнщайгер с екипа на баварците. Бившият германски национал игра през първото полувреме за настоящия си тим от САЩ, а след почивката облече за последно екипа на гранда от Мюнхен и реализира последния гол в мача. На стадиона присъстваха легендите Оливер Кан и Филип Лам, както и легендарният треньор Юп Хайнкес, под чието ръководство Швайнайгер и съотборниците му от Байерн спечелиха требъл през 2013 година.

Серж Гнабри (7) след пас на Леон Горецка, Сандро Вагнер (38) след подаване на Хамес Родригес и Ариен Робен (63) след асистенция на Томас Мюлер се бяха разписали преди Швайнщайгер (83) да сложи точка на спора. 34-годишният бивш халф и на Манчестър Юнайтед се разписа след центриране на Давид Алаба. Новото попълнение на баварците Леон Горецка се контузи и единствен бе заменен през първата част в 37-ата минута от корееца Йонг Во-Юнг.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Футболен Бог“, скандираха феновете на Байерн след края на мача, а Швайнщайгер емоцционално им отвърна: „Благодаря, че ме приехте толкова страхотно, аз съм един от вас и ще остана завинаги един от вас. Благодаря на Байерн, благодаря на Чикаго Файър. Моето минало принадлежи само на Байерн. Много благодаря!“.

Накрая Швайнщайгер бе прегърнат от всичките си съотборници, след което направи почетна обиколка на „Алианц Арена“, за да се сбогува с феновете по звуците на химна на Байерн.