Клубната легенда на Вердер Томас Шааф се завърна в любимия си клуб. 57-годишният бивш футболист и треньор на тима от Бремен се завръща на „Везерщадион“, но този път в ролята на технически директор. Новината официално беше съобщена от клуба.

Шааф, който днес празнува рожден ден, започва работа на 1 юли. Основната му задача ще бъде да помогне при интегрирането на юношите на Вердер в първия отбор. Той изрази желание да превърне клубната школа в една от най-добрите в Германия.

Назначението на Томас Шааф се забави с няколко месеца и причината беше несигурността на Вердер в Бундеслигата. Клубът беше пред изпадане и във Втора бундеслига нямаше да има бюджет за поста технически директор. В неделя обаче клубът от Бремен си гарантира оставането в германския елит.

Шааф започва да тренира в школата на Вердер през 1972 година, а шест години дебютира в първия отбор. Играе за „зелено-белите“ до 1995 година, като печели две шампионски титли, две национални купи, три пъти Суперкупата на Германия и един път КНК.

След края на кариерата си поема втория отбор на бременчани, а в периода 1999-2013 година е начело на първия отбор. Като треньор печели една титла, три Купи на германия, една Суперкупа и една Купа на Лигата. След напускането си работи начело на Айнтрахт (Франкфурт) и Хановер.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА