Едуард Ераносян, който през 2004 г. изведе Локомотив (Пловдив) до шампионската титла, си намери нова работа. 51-годишният пловдивчанин подписа едногодишен договор с анголския Кабушкорп, където заменя руснака Виктор Бондаренко, чийто договор изтече. В официалния сайт на клуба бившият български национал е представен с неговото презиме - Еду Антраник.
 
Тимът от столицата Луанда стана известен през тази година, тъй като за него се състезаваше бившият бразилски национал Ривалдо. Той обаче напусна Кабушкорп в началото на ноември, след като договорът му изтече. Въпреки присъствието на Ривалдо тимът завърши на четвърто място в класирането на последния сезон.
 
Освен на Локомотив (Пловдив) Едуард Ераносян в България е бил начело на Добруджа и Берое. След 2008 г. той водеше отбори в Кипър - АПОП и Еносис Паралимни. Заради работата си в АПОП и се замеси в грандиозен допинг скандал, което доведе до първоначално наказание да изпълнява треньорска дейност за 2 години.
 
След това наказанието му беше удължено и ще изтече на 2 април 2013 г. Това означава, че Ераносян няма да може да води новия си клуб в първите 4-5 кръга от сезон 2013 на анголското първенство, което започва в началото на март.
 
1.5.jpg