След като бе бит от “Левски” на “Георги Аспарухов”, Спортинг едва не яде бой и на летището в Лисабон. Десетки бесни фенове на тима чакаха отбора на летището в портуталската столица с намерението да линчуват играчите заради слабото им представяне на “Георги Аспарухов”.
 
Загубата с 0:1 от “Левски” явно е преляла чашата на търпението на привържениците на “лъвовете” след слабото представяне в първенството и отпадането от турнира за Купата на страната. Полетът на Спортинг закъсня с един час и кацна на летището в 3 часа сутринта. Въпреки късния час феновете изчакаха пристигането на отбора.
 
Засилената охрана едва спаси футболистите и придружаващите ги лица от физически контакт с бесните ултраси. Това обаче не успя да ги предпази от словесните нападки. Най-тежки обвинения получиха президентът Жозе Едуардо Бетенкурт, треньорът Пауло Сержио и звездата Маниш. Само спортният директор Кощиня се отърва, тъй като от София излетя направо за Нион заради жребия за 1/16-финалите на Лига Европа.
 
Португалските медии също не пестят критиките си за безидейната игра на Спортинг срещу "Левски". Споменава се и фактът, че с участието си на “Георги Аспарухов” Маниш е изпълнил точка в договора си, която му гарантира автоматично продължаване на контракта с още една година./БЛИЦ