Лионел Меси в сряда вечерта официално обяви решението за бъдещето на своята футболна кариера. 35-годишният аржентинец посочи американския Интер Маями като своя следващ отбор.

Аржентинското издание „TyC Sports“ веднага изнесе подробности относно договора на седемкратния носител на „Златната топка“ с клуба, където съсобственик е Дейвид Бекъм. Според информацията, в тригодишния контракт на Меси има клауза, която позволява на Меси да напусне като свободен агент след края на втория сезон. Ако след изтичането на втората година двете страни искат контрактът да продължи да действа до неговия край през 2026 г., трябва да бъдат проведени допълнителни преговори.

Освен това стана ясна изключително интересна подробност за трансфера на Лионел Меси в Интер Маями. Клубът от щата Флорида няма сам да понесе цялата икономическа тежест на сделката. Останалите 29 отбори от МЛС ще помогнат финансово, за да може футболното първенство на САЩ и Канада да се сдобие с мегазвезда, което пък ще повиши интереса към шампионата.

„Изключително сме радостни от решението на Лионел Меси да премине в Интер Маями през това лято. Предстои да се свърши още много работа за оформяне на споразумението, но вече очакваме с нетърпение момента, в който ще приветстваме един от най-великите футболисти в историята в нашето първенство“, обявиха от МЛС в официално съобщение.

В същото време решението на световния шампион с Аржентина от Мондиал 2022 предизвика истински бум на популярност на Интер Маями. Американският клуб увеличи повече от двойно своите последователи в „Инстаграм“. Тимът от Флорида в рамките на няколко часа се оказа с 2,5 милиона нови последователи в социалната мрежа. Преди това Интер Маями имаше около 1 милион последователи.

Любопитна позиция изрази вратарят на Интер Маями Ник Марсман, който обяви, че клубът не е готов за пристигането на Лионел Меси.

„Нашият клуб не е готов за пристигането на такава звезда като Меси. Ние играем на временен стадион, който няма охрана, ограда и портали, а хората имат свободен достъп до терена. Като структура нямаме готовност за такъв голям трансфер, но се радвам, че Меси ще играе в нашия клуб“, заяви Марсман.