Ефектът от работата на Стивън Джерард дава резултат и Астън Вила записа втора поредна победа след серията от шест загуби, довела до уволнението на Дийн Смит. В мач от 13 кръг на Висшата лига „виланите“ се наложиха с 2:1 като гост на Кристъл Палас и по този начин се изравниха по точки с „орлите“.

В 15-ата минута Мат Таргет откри резултата с първото си попадение от 770 дни. Така 26-годишният защитник сложи край на головата си суша, продължила 74 мача. За последно той се беше разписал срещу Брайтън през октомври 2019 г. Пасът за попадението му беше дело на ветерана Ашли Йънг, който с 42 голови подавания стана играчът с най-много асистенции в историята на Астън Вила във Висшата лига.

Джон Макгин удвои аванса на гостите в 86-ата минута. Попадението му се оказа победно, тъй като в петата минута на добавеното време Марк Гехи вкара за Кристъл Палас.

Интересен момент се случи четвърт час преди края на мача. Резервата на Астън Вила Дъглас Луис получи червен картон заради нарушение срещу Шейху Куяте, но след това съдията Майкъл Солисбъри прегледа ситуацията с ВАР и промени решението си на жълт картон.

Победата, спечелена на „Селхърст Парк“, позволи на „виланите“ да съберат актив от 16 точки и да се изравнят с Кристъл Палас. „Орлите“ обаче са десети, с една позиция по-напред, заради по-добрата си голова разлика.

Последният в класирането Норич спечели шестата си точка от началото на сезона, след като направи домакинско нулево равенство с Уулвърхемптън. „Канарчетата“ са 20-и, но вече актив от шест точки, а „вълците“ са шести с 20 т.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА