Обирът на стаите на египетските национали не е бил извършен от крадци, а от проститутки, твърдят южноафриканските медии.

В петък, мениджърът на “фараоните” Инас Мазхар разкри, че 2400 долара са задигнати от стаите на няколко футболисти. Инцидентът се е случил в нощта след победата с 1:0 над Италия в купата на Конфедерациите.
 
Вестник “Сити Прес” твърди в днешния си брой, че според полицейски източници няма знаци на насилствено проникване в стаите. Камерите в хотела пък показват, как оскъдно облечени жени се навъртат около няколко хотелски стаи, в които очевидно е имало парти.
 
“Играчите трябва да обяснят защо техните стаи не са разбити, както и намиращите се в тях сейфове, а те все пак са загубили пари”, заявил пред изданието неназован полицейски източник.
 
Друг вестник от Йоханесбург – “Съндей Уърлд” цитира полицейски началник: “Имаме потвърждение, че част от играчите са си поръчали проститутки и са ги взели в стаите си. Подозираме, че точно те са причината за кражбата на парите.”
 
Служител от охраната на хотела разкрива пред изданието: “Когато играчите бяха обрани, те обвиниха персонала. Това е абсурдно.”/БЛИЦ