След само 9 изиграни кръга в германската Бундеслига популярното немско издание transfermarkt.de актуализира пазарните цени на 62-ма футболисти, а най-големите печеливши очаквано са повечето от играчите на Байерн. Нападателят на баварците Томас Мюлер е повишил цената си от 55 на 75 милиона евро. 26-годишният германски национал е гарант за победи на гранда от Мюнхен, който е спечелил последните 43 мача, в които Мюлер се е разписал.

„Мюлер е най-ценният футболист на Бундеслигата за всички времена. Със 75 милиона евро той има абсолютна топ роля и в международен план. Мюлер е световен шампион, Мюлер е победител в Шампионската лига, Мюлер е четирикратен шампион с Байерн и трикратен носител на купата на страна. Мюлер спечели световната купа, това е лудост”, коментира редакторът на изданието Тобиас Холткамп.

Голмайсторът на Байерн от началото на сезона Роберт Левандовски също е повишил пазарната си цена с 20 милиона и в момента е оценяван на 70 милиона евро, а Давид Алаба вече най-скъпият защитник в света, след като цената му достига стойност от 45 милиона евро.

Новите попълнения Кингсли Коман (+6,5 милиона евро и вече най-ценен тийнейджър в Бундеслигата) и Дъглас Коста, чиято цена не само заради неговите 10 асистенции се покачва от 23 на 35 милиона евро, също прогресират.

От всички играчи на Байерн само дълго лекуващият контузия французин Франк Рибери губи от пазарната си цена, която от 22 милиона евро спада на 15 милиона евро.