Грозни сцени се разиграха отново на Балканите ден по-късно след инцидента с ранената полицайка на дербито между ЦСКА и Левски в мача от Първа лига. Фенове на Фенербахче побесняха и разбиха главата на треньора на Бешикташ Шенол Гюнеш по време истанбулското дерби, което бе реванш от турнира за Купата на Турция.

Първата среща бе завършила при резултат 2:2 на стадиона на Бешикташ, а в ответния сблъсък привърженици на „фенерите” замеряха с различни предмети наставника на „орлите” и в 57-ата минута при 0:0 съдията Мете Калвакан прекрати мача. Шенол Гюнеш веднага бе закаран в болница и за щастие се отърва само с пет шева на главата. Предстои турската федерация да реши кога и къде да се доиграе двубоят, както и какво наказание ще бъде наложено на Фенербахче.

Кървавият инцидент в южната ни съседка се случва само 24 часа след ужасните събития на дербито между ЦСКА и Левски, по време на което бе ранена полицайка. Припомняме, че след хвърлена бомбичка униформената служителка бе обляна в кръв, а след това закарана в болница, където претърпя операция на окото.