Петима са арестувани в парагвайския град Сан Хоакин, след като са направили опит да похитят семейството на бившия местен футболен национал Нелсон Валдес.

Задържаните са Ариел Соса Араухо, Игнасио Брисуела, Густаво Рамон Мендес Албисо, Мигел Алехандро Рамирес Лопес и Фиделио Араухо Сервин. Всички те имат криминални досиета.

За да улеснят опита за отвличане и да попречат на намесата на властите, те първо са обградили полицейския участък. Въпреки това униформените успяват да ги настигнат и арестуват.

От изнесения доклад става дума, че в автомобила на бандитите – бяла тойота, са открити огнестрелно и хладно оръжие, радиостанции, маски, ръкавици, множество мобилни телефони, черно тиксо, четири големи чувала, дрехи и обувки.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Арестуваните са признали, че са искали да получат откуп в размер на 100 000 долара. В момента те са настанени във временния арест и очакват да се явяват пред съда.

Предполага се, че групата е отговорна за шест други случая на въоръжено отвличане с цел откуп. Според неофициални източници бандата обаче е по-голяма и най-вероятно включва поне 15 човека.

38-годишният Нелсон Валдес, който направи име в Европа като футболист на Вердер, Борусия (Дортмунд), Айнтрахт (Франкфурт), Валенсия, Олимпиакос и др. прекрати кариерата си през декември. В момента той отново е в Германия по лични дела.

„Слава Богу, че всичко завърши добре. Това е най-важното“, коментира бившият футболист пред парагвайското издание „АВС“.