Феновете на Стандард (Лиеж) провалиха мач на отбора си, след като блокираха базата на клуба и не позволиха на автобуса с футболистите да стигне до стадион "Морис Дюфранс". Там снощи трябваше да се проведе срещата с Вестерло, където играе българинът Едисон Йорданов. 

Гневните привърженици на Стандарт протестират срещу начина, по който се управлява клубът в момента, след като беше придобит от нови американски собственици - "777 Partners", които паралелно се опитват да придобият и Евертън.

Компанията взе Стандарт (Лиеж) със забрана за извършване на трансфери и постепенно започна да изчиства дълговете, но на терена нещата не се получаваха - много пристигнали играчи с наем, както и съмнителни дългосрочни договори не помогнаха по никакъв начин на отбора и след десетото място в редовния сезон те попаднаха във втората плейофна група (7-12 място).

"Нашият отбор беше блокиран в тренировъчния ни център от група привърженици, които им попречиха да стигнат до стадиона. Следователно нашият клуб не успя да вземе участие в срещата, насрочена за петък вечерта срещу Вестерло", се казва в официално изявление на "червените" от Лиеж.

"Опитите за дискусия не помогнаха да бъде намерено решение за премахване на блокадата. Стандард дълбоко съжалява за тази ситуация и се извинява на Вестерло, както и на привържениците на двата тима, присъстващи на стадиона в петък вечер", добавиха от белгийския клуб. 

В страната в същото време съобщават, че футболистите на Стандард (Лиеж) все още не са получили заплатите си за април.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!