Грозни сцени се разиграха на мача в Кипър между местния гранд Анортозис и грузинския Дила Гори.
Реваншът от третия предварителен кръг на Лига Европа бе прекратен в 83-ата минута заради безредици по трибуните.

Дотогава гостите сензационно водеха с 3:0, след като бяха паднали преди седмица у дома с 0:1. Само за 14 минути грузинците нанесоха своя удар. Васадзе откри в 52-ата, Салуквадзе покачи в 76-ата, а секунди по-късно Лабан от домакините бе изгонен от терена с червен картон. В 81-ата минута отново Васадзе се разписа за 0:3. Това вече преля чашата на търпението на местните фенове, на които не им се хареса, че любимците им губят. Веднага след попадението ултрасите се развилняха. Агитката, която наброяваше около 3500 души, започна да хвърля седалки, факли и димки по терена, един от страничните съдии бе ударен с предмет от трибуните. Обект на фенската атака стана и вратарят на домакините Сърджан Блажич, който бе обвинен от тях за два от допуснатите голове. Това принуди унгарският съдия Михали да прекрати за кратко срещата, докато обстановката се нормализира.

След като това не стана, той окончателно даде край, тъй като не бе възможно да се играе повече футбол. Гостите и съдийската тройка побързаха да се изнесат към тунела и едва се прибраха в съблекалнята. Любопитно е, че това е юбилеен мач №100 за Анортозис в евротурнирите. Привържениците на отбора обаче ще се опитат по-бързо да го забравят. Щастливият президент на Дила Гори Мамука Жугели обеща да раздаде по 50 000 евро на всеки от футболистите си.

Очаква се решение на УЕФА за случилото се. По всяка вероятност на Анортозис ще бъде присъдена служебна загуба с 0:6. В Анортозис се подвизава бившата звезда на “Левски” Тони Калво, а преди това там бяха настоящият капитан на “сините” Станислав Ангелов, Димитър Иванков, Емо Ангелов-Бабангида, Игор Томашич и ексцесекарят Маркиньос. Мъри Стоилов пък бе начело на тима.