Супердербито на турското първенство между Бешикташ и Галатасарай бе прекратено заради безредици по трибуните на олимпийския стадион в Истанбул.

Стотици фенове нахлуха на терена по време на интригуващия двубой и принудиха полицията да използва сълзотворен газ в опит да въдвори ред.

Галатасарай водеше с 2:1 в 3-ата минута на добавеното време, когато мачът бе прекратен, а играчите панически бягаха към съблекалните, за да се спасят от нахлулите на терена фенове. Повечето от запалянковците бяха "въоръжени" със столове.

Бешикташ поведе с гол на Уго Алмейда в 18-ата минута, но "Чим Бом" обърна мача с две попадения на Дидие Дрогба - в 60-ата и 72-ата минути. Безредиците започнаха в самия край на мача след червен картон на Фелипе Мело от Галатасарай, когато фенове на двата гранда нахлуха на терена и се сбиха.

За капак изгоненият играч още повече разгорещи обстановката на 80-хилядния стадион в Истанбул, след като без да се замисля провокира противниковите фенове на прибиране в съблекалнята, с което още повече ги разяри и повечето от тях наскачаха на терена.

Двубоят бе прекратен, като се очакват сериозни санкции за двата клуба от страна на местната футболна федерация.