ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Бившият френски национал Мамаду Сако се е сбил с треньора си в Монпелие Мишел Дер Закарян след вчерашната тренировка, съобщава „L’Equipe“. Другите играчи и хора от треньорския щаб бързо са разтървали двамата и са предотвратили ескалиране на напрежението.

Спортното френско издание обяснява, че 33-годишният Сако, изиграл едва шест минути от началото на сезона, бил фаулиран по време на тренировъчен мач. Той обаче не получил нарушение в своя полза от Дер Закарян, който бил в ролята на съдия. Това предизвикало гневна реакция от бившия защитник на ПСЖ и Ливърпул, който напуснал терена.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

60-годишният арменски специалист не останал впечатлен и в съблекалнята обърнал внимание на Сако, че футболистът няма право да решава как и колко ще тренира. Бившият френски национал обявил, че винаги се е държал почтително с Дер Закарян, въпреки че получавал прекалено малко игрово време. Треньорът от своя страна направил язвителен коментар, което провокирало Мамаду Сако да му налети физически.

Журналистът Мохамед Тубаше-Тер пише, че Мишел Дер Закарян нарекъл футболиста ревльо. В резултат на това Сако хванал арменеца за яката и почти скъсал наследственото семейно колие, носено от треньора. С това атаката на бившия френски национал не приключила. Той изритал наставника на Монпелие, с което го съборил на земята.

Самият Дер Закарян отказал коментар пред „L’Equipe“. Изданието твърди, че сбиването било проява на края на търпението на Мамаду Сако, който има договор с клуба до лятото. 33-годишният бранител дори може да бъде освободен предсрочно заради физическото нападение над треньора.