ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Фенове в Колумбия нахлуха на  терена и започнаха да млатят футболистите. Екшънът се разигра на мача за първенство между Кортулуа и Депортиво Кали в 81-ата минута при резултат 2:0. Бесни привърженици на гостите, хиляди на брой, прескочиха оградите и се озоваха на зеления терен.  

Winbet - победата е емоция! (18+)

По-съобразителните като съдията на мача и някои футболисти успяха да избягат в съблекалните. Други обаче ядоха пердах от феновете, които не подбираха  между свои и чужди..
По данни на органите на реда, около 1400 са били нахлулите на терена на „Естадио Досе де Октубре“.

Един от пострадалите бе нападателят на гостите Теофило Гутиерес, който е бивш национал на Колумбия. Той бе приклещен от нахлулите фенове, които го удряха и ритаха. Същото се случи и с треньора на Депортиво Майер Кандело.

От клуба публикуваха официално изявление, в което поискаха от местните власти да се намесят, за да предотвратят повторение на подобен инцидент в бъдеще.

„Спортната асоциация на Кали, Изпълнителният комитет, президентът Луис Фернандо Мена, професионалният щаб, длъжностните лица и служителите категорично отхвърлят агресията, тормоза и насилието, претърпени от нашия отбор по време на мача срещу Кортулуа. Това ясно осъжда всеки акт на насилие срещу нашите играчи и треньорския щаб. Молим с уважение правителството и спортните власти да се намесят, за да избегнем трагедия в бъдеще, която да скърби за нашия спорт“, написаха от Депортиво (Кали).