Президентът на УЕФА Александър Чеферин посочи три варианта за рестарт на футболния сезон в Европа и предупреди, че в противен случай вероятно всичко ще бъде провалено.

Словенецът предлага едновременно да има и срещи от първенствата, и такива от европейските клубни турнири.

 „Целта е да подновим двубоите из първенствата в средата на май. Това е първи вариант. Може и през юни, а дори и в края на юни. Но ако не успеем дотогава, то сезонът вероятно ще бъде провален“, откровен е Чеферин в интервю пред италианския „Република“.

 „Започнат ли веднъж срещите, има шанс да завършим и тези за купите – продължи Чеферин. - Може във вторник да играят Милан – Интер в Серия „А“, а по същото време Барселона – Ювентус в Шампионската лига. Намираме се в много деликатна ситуация и трябва да избегнем най-лошото, което би било да не се присъждат шампионски титли и купи на никой.

Аз съм наясно, че двубои пред празни трибуни е може би единственият вариант: Трудно ми е да си представя футбол без фенове на стадионите, но вече сме го правили на няколко пъти. Засега все още не знаем какво ще е положението, когато стане време отново да се провеждат спортни събития. Ако няма друга алтернатива, ще е без публика, защото важното е шампионатите да приключат. Не мога да кажа, че не си мисля и за финали в Лига Европа и Шампионска лига при закрити врата. Наясно съм, че е възможно да отложим старта на следващия сезон", добавя Чеферин. 
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!