Абсолютни рекорди подгони цената на билетите за днешния финал на Шампионската лига Борусия (Дортмунд) – Реал (Мадрид), предаде човек на БЛИЦ от Лондон. Стойността на ценната хартийка в категория 1 е неудържима и вече достига 12 000 лева.

Затова помагат имената на грандовете, които се изправят един срещу друг на „Уембли“. Бензин в огъня наля и УЕФА със странното си решение да направи видими точните места в секторите чак на 30 май.

По този начин много фенове останаха разочаровани, защото до тази дата те плащаха за категория 1, която за първи път обхваща и недотам атрактивните места зад вратите на двата тима. Това приличаше на странна лотария, която нервира десетките хиляди запалянковци, които пътуват за финала от цял свят, а само два дни преди финала научиха местата, които ще заемат.

За най-големите баровци билетите във ВИП ложите струват между 15 000 и 18 000 евро (от 30 000 до 36 000 лева). Важен фактор за покачването на цената е и местоположението. За разлика от други европейски столици, които в дните преди домакинството на финалите от Шампионската лига вдигаха цените на хотелските стаи между 8 и 10 пъти, то в Лондон това не се случи.

Така цените за вечер в столицата на Великобритания варират между 300 и 900 паунда. Разбира се има и изключения за петзвездните суперлуксозни комплекси, където желаещите да нощуват плащат над 3000 паунда.

В сравнение с Лондон, за миналогодишния финал в Истанбул цените на хотелските стаи се увеличиха между 7 и 8 пъти, което обаче намали цената на билета за мача между Интер и Манчестър Сити.

За първи път от три дни насам времето в Лондон и слънчево и по централните улици се виждат хиляди запалянковци на Реал (Мадрид) и Борусия (Дортмунд), които се разминават миролюбиво.