Националният селекционер на Грузия Ектор Купер се надява утре воденият от него отбор да постигне първа победа в световните квалификации.

“Грузия все още не е успяла да спечели нито един мач. Утре ще бъде последната ни възможност, но няма да е лесно. Имаме голямо желание и надежда това да се случи. В тази група изиграхме 3-4 мача на много високо ниво. Един от тях бе първият с България в нашата столица. Смятам, че тогава заслужавахме победата, но малшансът ни попречи. Нашето желание е утре да постигнем първата победа. Играем срещу сериозен отбор, на който обаче самочувствието е наранено след тежката загуба от Кипър”, бяха първите думи на Ектор Купер.

“Грузия е малък отбор с малки възможности, вече 14 месеца работя с него. Идеята ми бе да направя добър състав, който да се бори за нещо повече в квалификациите. Мога да разделя отбора на два периода – когато играхме приятелски мачове и се представихме трагично и срещите в квалификациите, където играхме много добре. Във всички двубои играхме добре, нямаме загуби с три, четири или пет гола, а срещнахме състави като Италия и Ейре. В повечето срещи и шансът ни попречи да стигнем до победата”, каза още аржентинският специалист, който бе начело на Майорка, Валенсия и Интер.

“Първото нещо, което ми зададе семейството преди да приема офертата бе: “Къде отиваме и какво ще правим там.” След като говорих с ръководството и чух техните идеи, за мен бе предизвикателство, което приех. Исках да видя как ще се справя вече като национален селекционер. Парите не са причината да поема Грузия”, призна Купер.

“Ако трябва да съм откровен, мислех, че България и Ейре ще бъдат двата отбора, които ще се борят за второто място до последно. Не съм гледал всички мачове на България, но до скоро се бореха с ирландците за второто място. Щом обаче Италия и Ейре са толкова напред в класирането, значи е заслужено”, допълни специалистът.

“Като аржентинец се надявам да победим Уругвай. Много важен бе мачът срещу Перу. Уругвай е много силен домакин, много борбен и играе нахъсано. И двата отбора ще търсят победата. Всички фенове искат да видят Аржентина на световното първенство, тъй като в състава има играчи като Меси, Агуеро, Машчерано и др.”, завърши Купер./БЛИЦ