Еквадор поднесе голямата изненада в снощните контроли. Южноамериканците треснаха Португалия с 3:2 като гости. Пред невярващите погледи на феновете, изпълнили трибуните на “Д.Афонсо Енрикеш” в Гимараиш суперзвездата Кристиано Роналдо и компания станаха за смях. С гол “от съблекалнята” гостите подсказаха какво очаква лузитанците.

Нападателят на Манчестър Юнайтед Антонио Валенсия засече центриране в пеналта и с глава простреля безпомощния страж Едуардо за 0:1. В 23-ата минута Роналдо получи феноменален пас с пета от Фабио Коентрао и изравни.

В 60-ата минута домакините вече водеха с 2:1, след като друг “червен дявол” - Луиш Нани, проби в пеналта и пусна по земя към Елдер Пощига, който от близо нямаше как да сгреши. Още при ответната атака обаче защитникът на Валенсия Жоао Перейра си заби автогол – 2:2. В 70-ата минута при поредната опасна контраатака на еквадорците Кристиан Бенитес от Америка (Гуаякил) свали с гърди за Фелипе Кайседо. Подвизаващият се в Локомотив (Москва) нападател без да се бави прониза Едуардо и донесе престижната победа на Еквадор с 3:2.