Екваториална Гвинея е първият 1/4-финалист в тазгодишното издание на турнира за Купата на африканските нации. Съдомакинът на надпреварата спечели драматично срещу Сенегал с 2:1 в среща от Група „А” и с пълен актив от 6 точки се класира за следващия етап.

През първото полувреме играчите на Сенегал бяха по-активни и доминираха на терена, но нямаха късмет в завършващата фаза. Папис Сисе и Исаир Диа излязоха на чисти голови позиции, но не успяха да преодолеят стража на домакините.

След почивката Екваториална Гвинея живна и в 62-ата минута Кили центрира в наказателното поле на Сенегал, където Ранди с глава вкара за 1:0. Сенегалците се хвърлиха в атака и в 90-ата минута Муса Соу успя да изравни за 1:1 след разбъркване в наказателното поле на домакините. Това обаче не бе всичко в мача, тъй като в четвъртата минута на даденото съдията добавено време Кили вкара за 2:1 и класира Екваториална Гвинея за 1/4-финалите.

С успеха си Екваториална Гвинея събра 6 точки и е на първо място в групата, докато Сенегал изненадващо остава на последна позиция без спечелена точка до момента и със сигурност отпада от турнира след края на груповата фаза.

Екваториална Гвинея – Сенегал 2:1
1:0 Ранди (62), 1:1 Муса Соу (90), 2:1 Кили (90+4)

Екваториална Гвинея:
Данило, Кили, Дое, Руй, Фоусени, Бен Конате, Хавиер Балбоа, Ювенал, Иван Боладо (46 – Еканга), Ранди, Тиери Фиджеу (81 – Екедо)

Сенегал: Гоундоул, Диавара, Н’Дау, Мангане, Сане, М’Бенгуе, Диа (73 – Нианг), Диаме (66 – Муса Соу), Демба Ба (58 – Н’Диайе), Н’Дойе, Сисе