Нападателят на Олимпик (Марсилия) Андре-Пиер Жиняк, известен в България като един от екзекуторите на ЦСКА в евротурнирите, ще отсъства от терените няколко седмици, след като получи тежка травма.

26-годишният нападател е счупил пета метатарсална кост на левия си крак. Играчът пострада през първото полувреме на вчерашната загуба на Марсилия при визитата на Троа (0:1) в последния мач от деветия кръг на Лига 1.

"Случват се такива неща. Това е част от живота на футболистите. При една ситуация усетих болка и веднага разбрах, че има счупване. Ще трябва да почивам известно време, но това не е нещо, което може да ме притесни. Ще се върна още по-силен", заяви Жиняк пред клубната телевизия.

Пиер-Андре Жиняк е известен в България като екзекутор на ЦСКА, след като през сезон 2007/08 вкара решителен гол в последните секунди за Тулуза, който елиминира „армейците” във втория квалификационен кръг на УЕФА Къп. Тогава Тулуза се класира за груповата фаза на турнира след 0:0 в първия мач във Франция и 1:1 в София след гол в 96-ата минута на Жиняк.