Алкоркон направи най-голямата сензация, след като разгроми с 4:0 Реал (Мадрид) в първи мач от турнира за купата на Краля.
БЛИЦ предлага скромна информация за скромния отбор, който обаче доби популярност след гръмкия успех.
Алкоркон е от едноименното мадридско предградие, което е с население около 200 000 души. Тимът се състезава в испанската трета дивизия или както те я наричат - Сегунда “В” (Група 2). След 10 кръга Алкоркон заема шестото място със 17 точки в актива си след 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. Лидер в тази група е Гуадалахара с 23 точки. Алкоркон играе домакинските си мачове на местния стадион “Санто Доминго”, който е със скромен капацитет от около 7000 седящи места. Създаденият през 1971 г. клуб няма особено големи традиции в испанския футбол, като освен със снощната си победа над Реал (Мадрид), която шокира света, може да се похвали и с пласирането на някои от най-добрите играчи от школата си в елитния Хетафе.
Голям интерес за феновете на Алкоркон предизвиква местното дерби с Райо Валекано, което винаги е изпълнено с много емоции по трибуните и на терена. Отборът се радва на сравнително добър зрителски интерес, като стадионът се пълни на всички домакински мачове.