Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед продължава неубедителното си представяне, като в събота допусна сензационна загуба у дома с 1:2 от Уест Бромич. Това е едва втори успех за “дроздовете” в храма на "червените дяволи" от 1978 година насам. Победното попадение за гостите беше реализирано от неизвестния за мнозина Саидо Бераино. Съдбата на футболиста е достойна за приключенски филм, а вестник "Мирър" написа интересна статия за него.

Заплатата на 20-годишния младеж в началото на кариерата му в Уест Бромич е всичко на всичко само 850 паунда на седмица, което са жълти стотинки, като се има предвид какви космически суми прибират футболистите на Острова. За сравнение нападателите на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни и Робин ван Перси получават по 250 000 паунда. За да заработи сумата, равна на дневната заплата на Рууни, на Бераино ще се наложи да се труди няколко години. Действащият договор на Саидо с “дроздовете” изтича през юни 2014 г.

Родителите на футболиста се спасяват от пожарите на гражданската война в своята родина - Бурунди. Веднага след пристигането си в Англия те записват сина си в местна футболна школа. След няколко сезона из долните дивизии младият емигрант пристига в Уест Бромич през миналото лято с трансфер от участника в Чемпиъншип Питърбро. Любопитно е, че нападателят взима участие само в 10 мача през сезона, но въпреки това успява бързо да привлече вниманието на скаутите от Висшата лига. Нещо повече – африканецът получава повиквателна за младежкия национален отбор на Англия. Бераино дори дебютира с фланелката с трите лъва на 13 август 2013 г. За националния тим се разписа в първите си два мача.

За Уест Бромич се появява за първи път на терена в среща от турнира за Купата на Лигата срещу Нюпорт (3:0). Дебютът на африканеца е блестящ – забива хеттрик. Саидо наказва и Арсенал в турнира, а победното му попадение на “Олд Трафорд” за първата победа на Уест Бромич тук след 35-годишно очакване, накара британските журналисти да обявят Бераино за новата изгряваща звезда на Висшата лига.