Четвъртодивизионният Екзитър и Ливърпул завършиха 2:2 в мач от третия кръг за Купата на Англия. Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп очаквано даде почивка на своите титуляри за визитата и това можеше да се окаже фатално. От първия тим германецът пусна в игра само Кристиян Бентеке.

Екзитър заема 16-о място във временното класиране на Втора лига. Тимът записа четири поредни загуби в първенството и има славата на типичен средняк.

Домакините поведоха още в 9-ата минута. Бърз пробив по дясното крило на Рийд завърши с остро центиране в наказателното поле на Богдан. Там Рандал се размина с топката и съобразителният Том Никълс я отклони в мрежата – 1:0 за Екзитър. Радостта по трибуните продължи обаче само 3 минути. Джером Синклер се възползва от груба грешка в отбраната на съперника и от точката на дузпата матира вратаря Олейник за 1:1.

Украшението на вечерта обаче предстоеше. Секунди преди почивката Лий Холмс директно от корнер изпрати топката зад гърба на изненадания Богдан – 2:1 за Екзитър! Гостите така и не успяха да се отърсят от шока и през второто полувреме мъките им продължиха.

В 73-ата минута резервата Олувасей Олу проби отляво и центрира остро в пеналта на домакините. Там Браун изчисти нескопосано топката право на пътя на Брад Смит. Австралийският бранител с едно докосване стреля във вратата за 2:2. Това беше първи гол за 21-годишния футболист в едва второто му участие с екипа на Ливърпул.

До края Бентеке пропусна още едно изгодно положение, а в 82-ата минута гостите имаха претенции и за неотсъдена дузпа. Двата отбора ще трябва да определят участника в 4-тия кръг в преиграването на “Анфийлд”.

Екзитър: Олейник, Рибейро (66 - Дейвис), Браун, Мур-Тейлър, Уудман, Николс, Тилсон, Нобъл (62 - Оукли), Холмс (84 - Гранд), Никълс, Рийд

Ливърпул
: Богдан, Рандал, Илори (77 - Мангире), Енрике, Смит, Тешейра, Бранаган, Стюърт, Кент (57 - Бургос), Синклер (71 - Ойо), Бентеке