182-ото шампионатно издание на Ел Класико е перлата на тазседмичния SuperJack, където голямата премия отново е 50 000 лв. Реал Мадрид – Барселона може да се окаже и мач на елиминация в спора за титлата в Испания. Другото голямо дерби в програмата на джакпота е московското Локомотив – Спартак, където пък залогът е място в Шампионската лига. А Кьолн – Майнц и Сент Етиен – Бордо са битки за оцеляване в елита.

Ще го откриете в секция Спорт на платформата winbet.bg

Уест Хям – Лестър: Уест Хям още не са печелили срещу „лисиците” на новия си стадион
Като в „Денят на мармота”, Лестър отново преживяват проблемите от миналия сезон. „Лисиците” се държат в челната тройка, но претендентите за място в Шампионската лига постоянно съкращават дистанцията до тях. И с точно един от тях им предстои да кръстосат шпаги в събота. Проблемите на Лестър са вкъщи. При гостуванията „сините” са с баланс 6-4-0 откакто паднаха на „Анфийлд” през ноември. Уест Хям са класа у дома и след странното поражение от Нюкасъл в първия кръг само Манчестър Ю и Ливърпул напуснаха Олимпийския стадион като победители. В този мач няма невъзможен изход, но откакто се преместиха в Източен Лондон „чуковете” не са печелили срещу Лестър.

Тотнъм – Манчестър Юнайтед: Юнайтед продължават да са без загубен мач като гост този сезон
Аут от Европа, но на крачка от Шампионската лига. Тотнъм вече можеха вече да са пети, но глупавото изравняване пет минути преди края срещу Нюкасъл ги остави на две точки зад Челси. „Шпорите” взеха три поредни домакинства, но срещу отбори от долната половина на класирането. С челниците положението не е бляскаво – единствено Манчестър Сити не си тръгна с точки от Лондон. Юнайтед не са най-силният гост, но са единствените, които не са губили навън през сезона. А в неделя имат да си връщат и за унизителното 1:6 на „Олд Трафорд” през октомври. Гостуването в Лондон е най-трудното им оставащо през сезона и с цената на всичко рекордът трябва да бъде опазен.

Ейбар – Леванте: Само головата разлика разделя Ейбар от дъното в Ла Лига
За обещаните от треньора на Ейбар четири победи вече не остава време. Тимът не е печелил в 12 шампионатни мача поред и под него в класирането е само Алавес. И то по голова разлика. Леванте развали впечатлението от солидния си сезон с три загуби в последните четири срещи, а за капак падна вкъщи от последния на старта на кръга Уеска. Гостите са на 11 точки от европейските турнири и също толкова от отпадането. Ейбар пък е най-слабият домакин в Ла Лига с една победа за цял сезон. Трудно е да се повярва, че точно срещу отбор с претенциите на Леванте ще успее да удвои актива си.

Реал Мадрид – Барселона: Барса без победа в последните три Ел Класико
Барселона е в изумителна серия и никой в Испания не може да се мери с успеваемостта на каталунците. Барса спечели шест поредни мача в Ла Лига, 13 от последните 14, а от поражението от Кадис на 5 декември, балансът е 16-3-0. Реал също е в супер урожаен период. Победите не са така бляскави като на вечния съперник, но от споменатия 5 декември насам показателите са 14-4-1. И при всичко това кралският клуб е на точка зад съботния си опонент, на трето място в Ла Лига! Макар и без Серхио Рамос и Варан, Реал се подигра с Ливърпул в Шампионската лига и все още играе за дубъл. „Белите” спечелиха последните два шампионатни мача с Барселона, но три последователни техни победи над вечния враг не е имало от 1978 г.!

Валядолид – Гранада: За Гранада, Лига Европа е единственият дразнител
Валядолид бе приготвил прът в колелата за кандидат-шампионската колесница на Барселона и бе на минути от това да успее да го сложи. Само че голът на Дембеле сложи край на серията на „бяло-виолетовите” от четири мача без поражение. Валядолид е на три точки над асансьора към Сегунда и следващите три мача са жизненоважни за оцеляването. Гранада пък се концентрираха върху Лига Европа и след три поредни загуби слазоха девети. В исторически план гостите са с приличен баланс на „Хосе Сория” – две победи и равенство от пет мача. Валядолид имат много повече, за което да играят, но Гранада е по-класният отбор. Което не попречи да загуби есента от този съперник с 1:3 у дома.

Кьолн – Майнц: Кьолн без победа от февруари, Майнц – над месец без загуба
Мач на отчаяно борещите се за оцеляване в Бундеслигата. Кьолн бе образец на спокойствието в средата на февруари, но с две точки от седем мача „козлите” вече са 16-и. Майнц е на противоположния полюс. След три треньорски смени, „червените” удариха джакпота с Бо Свенсон и вече са над чертата. Майнц няма загуба в последните пет мача (2-3-0), но ги чака чудовищна програма – мачове с четири от първите пет в класирането! Затова оцеляването трябва да бъде подпечатано в следващите три кръга, защото иначе може и да не дойде. От завръщането си в Бундеслигата през 2014 г. Кьолн е направил четири равенства вкъщи с Майнц. Не изключвайте тази развръзка, но на „козлите” в момента не може да се вярва.

Удинезе – Торино: Удинезе не прави реверанси, въпреки че не играе за нищо
Късен мач в събота вечер дълги години означаваше престиж. Но този съботен мач в Серия „А” определено не покрива това определение. На 20 точки от Европа и на 11 над изпадащите, Удинезе нямат цели за покриване, докато Торино е само на място над чертата. „Биковете” удържаха равенство в градското дерби с разделящия се с титлата Ювентус и са на две точки пред Каляри с мач запас. Но Торо влезе в трудна серия домакинства (Рома и Наполи този месец, Милан в началото на май) и всичко щипнато навън е безценно. Проблемът е, че Удинезе не прави реверанси, а и статистиката на „Фриули” (7-6-3) също е в полза на домакините.

Монпелие – Олимпик Марсилия: Олимпик без победа като гост от 4 декември
Пряк спор за Лига Европа. Олимпик са шести, Монпелие – две позици по-назад и с три точки по-малко. В сряда домакините се измъчиха с четвъртодивизионния Шатобриан, но вдигнаха тост за класирането на четвъртфинал за Купата на Франция. Истински романтици са - всеки техен мач гарантира голове, но напоследък се увличат по равенствата (четири в последните пет мача) и така и не могат да доближат достатъчно до водачите в класиранрто. Олимпик редува победи и загуби през последните месец и половина, но пък трупа актив само вкъщи. Последната шампионатна победа навън е с дата 4 декември 2020 г., а оттогава бившият европейски клубен шампион е с баланс 0-4-5 при визити. На „Стад дьо ла Мосон” положението не е по-различно – една победа и едно равенство в последните пет срещи. Романтиката казва, да бъде „Монпелие”.

Ница – Реймс: Ница все още с шанс за Европа
Ница позакъсня с щурма и въпреки четирите победи в последните пет мача трудно ще се добере до нещо повече от място в средата на класирането. Тимът от Лазурния бряг има седем кръга, за да навакса седем точки до зона „Европа”, но проблемът е и в броя на конкурентите, които трябва да задмине. Реймс също е в безтегловност – на десет точки от евротурнирите и на десет точки над изпадащите. Северняците нямат загуба от 6 февруари, но от седем гостувания на Лазурния бряг в историята си имат пет поражения. И не ги чака нищо добро в неделя.

Сент Етиен – Бордо: Нови позитивни COVID случаи в Сент Етиен
Сент Етиен пое глътка въздух с победата в Ним, но идва кошмарът на домакинството. Няма отбор извън зоната на изпадащите в Лига 1, който да е по-слаб на домашния си стадион. „Зелено-белите” са 3-6-6 вкъщи, но от Нова година насам са се добрали до само шест точки на „Жофроа-Гишар”. Бордо пък явно до последно ще трови живота на феновете си и вярата в треньора Гасе започва да изчезва. „Жирондинците” спечелиха четири точки от последните си десет мача и под краката им пари зловещо. Те са само на три места над зоната на изпадащите, но поне имат седем точки пред 18-ия Ним. Информацията е за поне трима играчи с позитивни COVID тестове в Сент Етиен. В този случай Бордо е без съмнение фаворит, но равенството устройва и двата съперника.

Локомотив Москва – Спартак Москва: Локомотив без загубена точка през 2021-а
Седмица след като московските клубове подписаха меморандум за развитие с цел спиране на доминацията на Зенит в руския футбол, идва братоубийствен сблъсък. Спартак е единственият конкурент на Зенит за титлата, като изостава с четири точки шест кръга преди края. Локомотив са трети, на четири точки зад градския си съперник, но все още с шансове за Шампионската лига. „Железничарите” не са загубили нито точка след подновяването на шампионата, а треньорът им Марко Николич бе обявен за №1 в Премиер лигата през март. Медиите в Русия са във възторг от халфовата линия на тима където блести 19-годишният новоизлюпен национал Максим Мухин. Но Локомотив няма победа над Спартак на „РЖД Арена” от ноември 2014 г., а в последните седем шампионатни мача изобщо, балансът е 4-3-0 в полза на „червено-белите”. Дори и без Гарай гостите имат сили да затвърдят тенденцията.