Еманюел Адебайор се появи в игра като резерва и ознаменува с гол домакинския си дебют за Реал (Мадрид) при победата с 2:0 над Севиля в полуфинален реванш за Кралската купа. Първата среща бе завършила с победа на Кралския клуб с 1:0. На финала на турнира “белия балет” ще играе с Барселона.
 
Двамата германски национали Сами Хедира и Месут Йозил комбинираха за първия гол на Реал (Мадрид) в 82-ата минута. Хедира изведе Йозил, който преодоля вратаря Хави Варас и прати топката в празната врата.
 
Защитникът на Севиля Серхио Санчес бе изгонен заради втори жълт картон в 85-ата минута след закъсняло влизане в краката на Адебайор. Тогоанският нападател бе на терена само 10 минути, когато в самия край на мача овладя на гърди центрирането на Ласана Диара и от воле прати топката във вратата на Варас.
 
Реал (Мадрид) не е печелил Кралската купа от 1993 г., а Барса взе трофея през 2009 г. Сега двата испански гранда ще се срещнат на 20 април на финала на турнира за първи път от 1990 г., когато каталунците спечелиха с 2:0./БЛИЦ