Бившият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро даде интервю за австрийския „Клайне Цайтунг“. Както е известно, той вече е начело на Щурм (Грац).

"Разбира се, че познавам вече Грац. Това не е голям град. Но и аз не съм много социална и екстровертна личност - прекарвам много време вкъщи. Дори бих казал, че съм мързелив и лесно се отегчавам. През петте седмици, откакто съм тук, съм излизал да вечерям или да пия кафе. Грац е много приятен и оживен град", смята Ел Маестро.

"Никога не съм доволен от селекцията. Искам да разполагам с мощни играчи, които да унищожават съперника. Разбира се, това желание е неосъществимо. Искам да разполагам с Де Хеа на вратата и Рамос в защита, но това няма как да стане. Бюджетът ни е ограничен. Не разбрах веднага, че имаме толкова малък бюджет в Щурм. Няколко члена от ръководството ми обясниха с неудобство, че вече сме изхарчили много. Не е вярно, че ме изненадват бюджетите в Австрия, при положение, че ние имаме четвъртият най-голям в страната. Щурм е голямо име и в чужбина, колкото Аустрия (Виена). Не знам защо е така, но е вярно. Хората познават Ивица Осим и мачовете с Манчестър Юнайтед. Отборът е симпатичен, има страхотни фенове. Ако играем в Европа срещу Левски, Стяуа, Карабах или Астана, всички очакват да сме фаворит, защото сме австрийци. Но поинтересувайте се какви заплати получават футболистите в тези клубове в сравнение с Щурм, ЛАСК Линц или изобщо с Австрия", казва Ел Маестро.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Имах шанса да имаме готини фенове в Спартак (Търнава), въпреки че бойкотираха тима. Върнаха се в края на сезона. ЦСКА е голям клуб от Източния блок. Може да се сравнява с Партизан или Цървена звезда", разказва той.

"Футболистите се обръщат към мен с "Тренер". Всъщност, познавате ли някой, който се обръща към треньора си на фамилно име? Например някой да каже: "Хер Кюбауер". Всички казват "Тренер", отговори той на въпрос защо фамилията му е Ел Маестро.