Вратарят на холандския елитен Твенте Николай Михайлов попадна в списъка на Барселона за нов резервен вратар, след като 35-годишният Пинто се очаква в най-скоро време да сложи край на кариерата си.

Според каталундкото издание “El Mundo Deportivo” скаутите на Барса усилено търсят нов страж, който да може да замества титуляра Виктор Валдес при контузия или наказание. Досега на Хосеп Гуардиола са предложени 4 варианта за нов резервен вратар, като Николай Михайлов е под номер 3 в списъка.

„Трети в списъка е Николай Михайлов, вратар на холандския Твенте и син на легендарен български вратар. Той е израснал в “Левски” София е висок 1,94 метра, на 23 години е и е най-възрастен от всички кандидати. За втори сезон е титуляр в тима от Ередивизие”, е представена визитката на Ники в “El Mundo Deportivo”

Начело в списъка е 23-годишният поляк Войчех Шчесни от Арсенал, следван от 20-годишният аржентинец Естебан Андрада от Ланус, а четвърти е 18-годишният италианец Никола Леали от Бреша, който обаче е твърде млад и е по-малко вероятно да бъде предпочетен пред другите трима. /БЛИЦ