В двубой от испанската Сегунда дивизион лидерът Елче отнесе като домакин Нумансия с 4:0 в двубой, който наблюдавахте на живо в БЛИЦ. Головете бяха дело на Албакар на два пъти, Короминас и Фидел.

Елче започна с атаките още от първия съдийски сигнал и принуди гостите да се бранят. След няколко пропилени положения домакините откриха резултата. Главният рефер отсъди дузпа в тяхна полза, а Албакар бе безпощаден. Голът даде крила на домакините и те продължиха с вихрените атаки. Само 3 минути по-късно резултата бе удвоен. Албакар намери чудесно Короминас и той безпроблемно вкара топката за втори път в мрежата на Херин Буиса.

Другите две попадения паднаха през втората част. В 57-ата минута Фидел направи резултата класически, възползвайки се от подаване на Хуметра. До края на мача Албакар затвърди чудесната си игра, а в 61-ата минута вкара второто си попадение.

С победата Елче дръпна още повече в класирането и вече има 25 точки. Тимът е с 8 победи и 1 равенство от 9 мача. Втори в класирането е Виляреал с 18. Нумансия е на 9-о място с 13 точки.