Първодивизионният Бохум отпадна в първия кръг на турнира за Купата на Германия по футбол след поражение при гостуването си на Ян Регенсбург от Втора Бундеслига с 0:1. Победния гол за домакините отбеляза Флориан Балаш в 70-ата минута.

Друг отбор от Втора Бундеслига - Елверсберг, постигна внушителна победа със 7:0 на петодивизиония Борусия Хилдесхайм.

Втородивизионният Дармщад елиминира състезаващия се в четвърта лига Теутония Отензен с 3:1 и се класира за втория кръг, а отборът на Падерборн, също от Втора Бундеслига, се справи при гостуването си на четвъртодивизионния Бремер ШФ с 4:0.

Херта Берлин, който също ще играе във второто ниво на германския футбол през този сезонн, отстрани третодивизионния Ханза Рощок след успех с 5:1.

В ранните мачове днес елитният Аугсбург се наложи над Виктория Берлин от четвърта дивизия с 4:1 като гост и намери място във втория кръг за Купата на Германия, а тимът на Нюрнберг от Втора Бундеслига, четирикратен победител в надпреварата, се нуждаеше от продължения и дузпи, за да отстрани третодивизионния Саарбрюкен.

В редовното време и продълженията мачът приключи при равенство 1:1, а при дузпите гостите, водени от старши треньора Мирослав Клозе, надделяха с 4:3.

Тимът на Саарбрюкен достигна до полуфиналите при последните си две участия в турнира, като през миналата година постигна победи срещу Байерн Мюнхен, Айнтрахт Франкфурт и Борусия Мьонхенгладбах.