Арсен Венгер е стигнал дъното на 16-годишния си престой в Арсенал, обяви бившият футболист на “артилеристите” Емануел Пти.

„Това е най-лошият момент в кариерата на Арсен в Арсенал, и един от най-лошите за клуба в последното десетилетие,“ категоричен е бившият национал на Франция, спечелил световната титла през 1998 година.
Арсенал остана без трофей за седми сезон, след като през уикенда отпадна и от турнира за Купата на Англия, отстъпвайки с 0:2 гостуването си на Съндърланд.

„Да, тимът е в криза. Но махането на Венгер би било огромна грешка. Арсен все още е нужен на клуба, макар че достигна дъното. Футболистите трябва да се погледнат в огледалото, да бъдат честни и да си зададат нужните въпроси. Те играят, сякаш не знаят за какво става въпрос, сякаш не знаят какво да правят на терена. Психически са много слаби,“ категоричен е 41-годишният Пти, играл за "артилеристите" в периода 1997 - 2000 година.
 
„Предишните успехи на Арсенал се базираха на опитни играчи, големи характери. Изведнъж Арсен реши да промени всичко, и даде път на младите. Но за пет години те не спечелиха нищо, значи е време да се промени политиката. Нужни са големи имена. Всяка година Арсенал продава най-добрите си играчи и клубът е длъжен да намери качествени заместници, а не само да залага на млади и талантливи кадри”, добавя Пти.