ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад ал-Тани е основният кандидат за акциите на Манчестър Юнайтед, въпреки че вече притежава ПСЖ, съобщава сензационно RMC Sport. 

Само преди няколко дни "Дейли Мейл" разпространи информацията, че катарски шейхове се готвят да купят английския гранд, а сега се твърди, че това са собствениците на френския шампион. Катарците не само са готови да платят исканите от американците поне 6 милиарда паунда, но имат и готов план за нов стадион на мястото на „Олд Трафорд“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Правилата на УЕФА не позволяват клубове, които могат да се срещнат в едно и също състезание, като например Шампионската лига, да имат един собственик. Емирът на Катар обаче има стратегия да покаже на Европейската централа, че всеки клуб ще бъде контролиран от отделна организация. Така Юнайтед няма да се управлява от същата структура и персонал като ПСЖ, пише пък „Гардиън“.

Шейх Тамим бин Хамад ал-Тани има увереност, че УЕФА ще приема това, особено след като вече има прецедент с РБ Залцбург и РБ Лайпциг, където крайният собственик е Red Bull GmbH. През септември 2018 година австрийският и германският клуб се изправиха дори един срещу друг в Лига Европа.

Президентът на ПСЖ и председател на компанията собственик на клуба Qatar Sports Investments Насър ал-Хелайфи е влиятелна фигура в УЕФА. 49-годишният бос на парижани е председател на Европейската асоциация на клубовете, в която членуват 220 клуба, и има значителни лостове за управление на политиката в рамките на ръководния орган.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК