Изпълнителният директор на ЦСКА по спортните въпроси Емил Костадинов поздрави треньора на Порто Андре Виаш Бояш за убедителната победа срещу испанския Виляреал. “Драконите” потопиха “жълтата подводница” с 5:1 в първи полуфинал в Лига Европа и са на малка крачка от финала в Дъблин.
 
БЛИЦ припомня, че Костадинов и Бояш са приятели от есента на 2006 година, когато португалецът работеше като скаут при Жозе Мауриньо в Челси. Тъй като “сините” от Лондон бяха в една група в Шампионската лига с “Левски”, той пристигна да разузнава съперника в София. Тогава именно Емил посреща и настанява Андре в българската столица.
 
Още след убедителния успех снощи Емил Костадинов е изпратил sms на младия треньор, а днес по обяд двамата са се чули по телефона.
 
“Много се радвам за Андре. Той е изключителен специалист. Млад е и тепърва ще се развива в треньорската професия. Беше доволен от обрата, който неговият отбор направи. Мисля, че всички, които харесват футбола, са останали доволни от видяното. Порто изигра фантастично второ полувреме – вкара 5 гола, а колумбиецът беше над всички с четирите си попадения. Пожелах на Андре да спечели турнира Лига Европа. Той и неговите момчета го заслужават. Ако Порто запази състава си, догодина ще е фаворит за Шампионската лига”, заяви Емил Костадинов пред БЛИЦ.
 
Както е известно, Порто и ЦСКА бяха в една група в Лига Европа през есента. “Драконите” спечелиха и двата мача – с 1:0 в София и с 3:1 в Португалия.

Андре Виаш Бояш е роден на 17 октомври 1977 г. и е начело на Порто от лятото на миналата година.