Станислав Ангелов е пред завръщане в Енерги (Котбус). Това може да се случи още през зимата, съобщават германските медии. Информацията за интерес към Пелето, който в момента е футболист на Анортозис, бе потвърдена от агента му Антонио Ананиев.

Договорът на универсалния футболист с кипърския клуб изтича през лятото. Затова при оферта към 33-годишния Ангелов, Анортозис едва ли ще направи опит да го задържи.

Пелето рита в Енерги от 2007 до 2010 г. В последния сезон той игра под ръководството на водещия и в момента отбора Клаус-Дитер Волиц, на когото бе любимец. Специалистът държеше Станислав на всяка цена да бъде задържан, но тогава премина в румънския Стяуа, откъдето бе придърпан в Анортозис от Станимир Стоилов.

Сега Волиц иска да върне българина в Котбус и така отново да го събере с Димитър Рангелов. Нападателят се завърна в източногерманския клуб под наем от Борусия (Дортмунд) преди началото на сезона.

"Да, наистина има интерес към Ангелов от Енерги. Той е много уважаван в този клуб. Волиц добре познава качествата на Станислав. Показателно е, че въпреки възрастта му той е вариант за немски клубове. От Динамо (Дрезден) също следят Ангелов. През зимата предстоят преговори, тъй че е рано да се каже нещо конкретно", сподели пред "24 часа" Антонио Ананиев, добавяйки, че няма смисъл да се коментира евентуално връщане на футболиста в "Левски", откъдето той отиде в Енерги през 2007 г.