Вратарят Роберт Енке обяви, че е готов да играе за Германия на предстоящото турне в Китай и ОАЕ, въпреки че в събота получи контузия на главата по време на мача с Арминия (2:2).

31-годишният страж бе принудително заменен, след като през първото полувреме получи порезна рана главата. Енке обаче телефонирал на националния селекционер Йоахим Льов и обявил, че е готов за турнето.
 
Енке се превърна в титулярен вратар на Бундестима след оттеглянето на Йенс Леман през миналия август, като решението му бе следствие на загубата от Испания на финала на Евро 2000.
 
Германският национален отбор лети за Китай във вторник, където на 29 май има насрочен мач китайските национали в Шанхай. На 2 юни в Дубай по програма е предвидена среща с отбора на ОАЕ.
 
Въпреки че болният от грип Марсел Янсен отпадна от състава през миналата седмица, Льов заяви, че няма да вика заместник на защитника на Хамбургер.
 
“С Пьотър Троховски, Филип Лам и Марсел Шефер имам достатъчно алтернативи за тази позиция”, заяви германският селекционер през агенция СИД.
 
Льов събира експериментален състав за турнето в Далечния Изток, като извън отбора останаха редица от титулярите като капитана Михаел Балак и нападателя Мирослав Клозе./БЛИЦ