Датският национал Кристиан Ериксен прати видео съобщение до 9-годишно момиченце, което трябва да претърпи същата операция, на която се подложи и той, след като колабира по време на мача с Финландия от Евро 2020. Халфът на Интер получи получи животоспасяваща медицинска намеса на терена, а в болницата му му бе имплантиран дефибрилатор – вид пейсмейкър, който предотвратява фатални сърдечни удари, поддържайки редовния сърдечен ритъм на човек.

29-годишният футболист получи писмо от малката Еви преди да й бъде сложен дефибрилатор в болница Грейт Ормънд Стрийт в Лондон. Отговорът му за вдъхване на кураж бе споделен от майка ѝ Ники Мартин в социалните мрежи, за да достигне до Ериксен за подкрепа, след като чула операцията му.

„Благодаря за прекрасното писмо, прочетох го тази нощ. Надявам се да се чувстваш комфортно и уверено преди операцията. Никога не е забавно да си в болница, но съм сигурен, че докторите знаят какво правят и те ще ти помогнат и ще ти кажат това, което знаят и мислят. Сигурен съм, че ще се върнеш към нормалния си начин на живот много бързо след това – знам, защото го направих. Сигурен съм, че ще бъде същото и с теб“, сподели Ериксен във видео съобщение.

Майката Ники Мартин разкри във Фейсбук, че дъщеря й имала „огромна фобия от игли, канюли и кръв и е фенка на бившия клуб на Ериксен Тотнъм". 

Ериксен се завърна на тренировъчното игрище на Интер за първи път миналата седмица, когато клубно изявление сподели, че е „в отлично физическо и психологическо здраве“. Датчанинът обаче няма да получи разрешение да играе в Италия, освен ако не бъде премахнат дефибрилаторът му.