Норвежкият нападател Ерлинг Холанд взриви социалните мрежи, след като публикува свои детски снимки. На фотографиите 21-годишният таран е съвсем малък, но е облечен с екип на Манчестър Сити, а на гърба му е №15 и надпис „Тате“ (Dad).

Както е известно, трансферът на Холанд от Борусия (Дортмунд) в Манчестър Сити срещу 60 милиона евро беше анонсиран на 10 май. Финализирането на сделката се очаква да бъде официално обявено на 1 юли.

Ерлинг Холанд е роден на 21 юли 2000 г. в Лийдс, когато баща му Алфи играе за местния тим. Малко след това бившият десен бек преминава в Манчестър Сити, където играе с №15.

Трансферът на настоящия норвежки национал при „гражданите“ накара мнозина фенове на тима извадиха стари фланелки на Алфи Холанд, за да отбележат радостта си от сделката.В момента №15 е вакантен в състава на Сити и няма да е изненада, ако отново стане притежание на футболист от семейство Холанд.

Самият Ерлинг често е пускал свои детски и младежки снимки с фланелка на баща си, но този път споделените детски фотографии събраха огромна популярност. В „Инстаграм“ имат почни 1,8 милиона харесвания, във „Фейсбук“ са 139 000, а в „Туитър“ - над 360 000. И в трите социални мрежи двете снимки са придружени с коментар: „Очаквайте продължение скоро“, които е придружен със светлосиньо сърце.