Еспаньол победи у дома втородивизионния Кордоба с 4:2 в мач-реванш от 1/8-финалите в турнира за Купата на Испания. Първата среща „папагалчетата” бяха загубили с 1:2 в Кордоба и така с общ резултат 5:4 в крайна сметка продължиха към 1/4-финалите на надпреварата.

Мачът на „Корнея Ел Прат” започна много добре за домакините, които бяха в страхотно настроение след равенството 1:1 в градското дерби срещу шампиона Барселона през уикенда. В 10-ата минута Алваро Васкес откри за 1:0, а в 21-ата пак тои бе точен за 2:0. В 36-ата минута Дидак Вия вкара за 3:0 и тотално успокои „папагалчетата”. Пет минути преди края на първото полувреме Алберто намали на 3:1 и върна интригата, давайки надежда на своите съотборници за класиране напред. След почивката гостите натиснаха и в 50-ата минута Пепе Диас вкара за 3:2. Този резултат пращаше напред Кордоба. Постепенно домакините отново взеха инициативата, но едва две минути преди края на редовното време стигнаха до така важния гол на Алваро Васкес за 4:2. С това попадение халфът на Еспаньол оформи хеттрика си и класира отбора в следващия етап.

На 1/4-финалите „папагалчетата” ще срещнат сензацията в турнира до момента Мирандес. Третодивизионният тим елиминира на 1/8-финалите Расинг (Сантандер) с общ резултат 3:1.