Мароканският нападател на Аякс Мунир Ел Хамдауи може да продължи кариерата си в испанската Примера дивисион, след като засилен интерес към него има от страна на Еспаньол. Отборът от Барселона ще се опита да привлече през зимната пауза голаджията, който не е в добри взаимоотношения с наставника на Аякс Франк Де Бур и поради тази причина бе изваден от първия състава на гранда от Амстердам още преди година.

Към този момент мароканецът поддържа форма с втория тим на Аякс и дори множеството контузии на нападатели в тима не му дадоха шанс да бъде върнат от Де Бур в първия отбор. Деветият във временното класиране на Примера дивисион искаше да привлече Ел Хамдауи през лятото, но сделката пропадна в последния момент заради високите финансови изисквания на играча.

„Мунир е в сложна ситуация, от която ще се опитаме да го спасим през зимата. Искахме го още лятото, но тогава неговият агент Сиги Ленс обяви, че клиентът му има големи финансови претенции, които не можехме да изпълним”, заяви техническият директор на Еспаньол Рамон Планес.