Еспаньол стигна до домакинско 3:3 срещу Ейбар в мач от 9 кръг на Примера дивисион, след като навакса три гола пасив и завърши срещата с човек по-малко. Попадението, което донесе равенството на „папагалите“ падна в добавеното време.

Серхио Енрич даде аванс на Ейбар в 23-ата минута, когато от границата на вратарското поле се разписа след асистенция с пета на Кике. Четири минути по-късно Диего Рейес си вкара автогол и удвои аванса на гостите. Еспаньол се оказа догонващ с три гола пасив точно преди почивката, когато Кике се разписа след пас на Енрич.

Ерман Перес върна едно попадение за домакините в 64-ата минута, когато се разписа с удар извън наказателното поле. Девет минути по-късно Пабло Пиати намали на един гол изоставането на Еспаньол, но тимът му остана с човек по-малко в 84-ата минута, когато Фелипе Кайседо беше отстранен от игра, след като за пет минути получи два жълти картона.

Драмата в мача настана във втората минута на добавеното време, когато „папагалите“ стигнаха до изравнителен гол. Лео Баптистао се разписа с удар от дъгата на наказателното поле.

Това е трето поредно равенство за Еспаньол, който е на 16-о място в класирането на Примера дивисион с осем точки. Ейбар е осми с 12, колкото има и седмия Лас Палмас, който е с мач по-малко.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!