Еспаньол постигна изненадваща победа в Примера дивисион, след като надигра като гост Севиля с 2:1 в мач от 19-ия кръг. И двата гола за гостите бяха дело на Кайехон в 40-ата и 79-ата минути, а Негредо в 90-ата минута оформи крайното 1:2.

Първото попадение падна в 40-ата минута. Хавиер Маркес Морено пусна дълъг пас в наказателното поле, който изненада защитата на Севиля, Хосе Мария Кайехон изскочи от задна позиция и с прехвърлящ удар направи 1:0.

Домакините се хвърлиха в атака през втората част, но Фредерик Кануте и Луис Фабиано нямаха шанс пред вратата на каталунците. В 79-ата минута гостите нанесоха втория си удар. Кайехон отново бе изведен зад защитата от Луис Гарсия Фернандес и този път със силен удар вкара за 2:0. Домакините все пак върнаха едно попадение чрез Алваро Негредо, който обаче игра с ръка преди да изпрати кълбото в мрежата с великолепен удар от границата на наказателното поле в 90-ата минута.

След този успех Еспаньол заема 5-ото място в класирането с актив от 34 точки. Севиля остава на 10-ото място с 26 точки./БЛИЦ