Шампионът на Южна Америка Естудиантес показа признаци на съживяване след унизителната загуба за Копа Либертадорес и се наложи с 2:0 над Уракан в турнира Клаусура от първенството на Аржентина.

С тази победа тимът от Ла Плата се изравни по точки с Годой Крус на третото място и показа, че се отърсил от поражението с 1:4 от Алианса (Лима) в мач от Група 3 на Копа Либертадорес.

Естудиантес и Годой Крус са на две точки от Велес Сарсфилд и Колон, които са лидери в таблицата с 11 точки след изиграването на 5 кръга.

Нападателят Мауро Босеи даде аванс на Естудиантес след половин час игра, когато с глава засече центриране на Хуан Себастиан Верон. Това бе неговият седми гол в двете половини на шампионата.

Три минути по-късно Верон се възползва от грешка на защитата на Уракан и стреля към вратата, а след рикошет в бранителя Едуардо Домингес топката се озова в мрежата.

Уракан нямаше шанс пред вратата на Естудиантес, като на два пъти играчите на тима удряха гредите. Двата тима завършиха с по 10 души, след като Есмерадо бе отстранен в 86-ата минута заради втори жълт картон, а резервата на Естудиантес го последва заради груб фаул./БЛИЦ