ФИФА обяви официално имената на 23-мата футболисти, които ще претендират за спечелване на „Златната топка” за най-добър футболист в света за 2014 година. Списъкът е съставен от футболни експерти на ФИФА, като и от група специалисти от France Football.

Най-много представители имат Байерн (Марио Гьотце, Филип Лам, Томас Мюлер, Мануел Нойер, Ариен Робен, Бастиан Швайнщайгер) и Реал Мадрид (Гарет Бейл, Карим Бензема, Кристиано Роналдо, Тони Кроос, Серхио Рамос, Хамес Родригес).

Барселона е с четирима играчи (Андрес Иниеста, Хавиер Масчерано, Лионел Меси и Неймар), а Челси може да се похвали с трима (Диего Коста, Тибо Куртоа и Еден Азар).

Сред номинираните са още: Анхел Ди Мария (Манчестър Юнайтед), Златан Ибрахимович (Пари Сен Жермен), Яя Туре (Манчестър Сити), Пол Погба (Ювентус).

Победителят ще бъде определен след гласуване чрез анкетни карти на капитаните и треньорите на националните отбори, както и представители на медиите, избрани от France Football.

На 1 декември, на специално шоу, ще бъдат обявени имената на тримата футболисти, които са събрали най-много гласове и ще бъдат основни претенденти за приза.

Церемонията по връчването на „Златната топка” ще се състои на 12 януари 2015 година в Цюрих.