Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев и капитанът Ивелин Попов са дали своя вот за победителя Лука Модрич в гласуването за наградата на ФИФА за най-добър футболист в света за 2018 година.

Попето е поставил на втора позиция френския национал Антоан Гризман. Нападателят на Атлетико (Мадрид) остава на шеста позиция в окончателното класиране. Капитанът на националния ни тим е поставил на трето място португалеца Кристиано Роналдо от Ювентус. В тройката на Хубчев пък попадат още белгийският национал Еден Азар от Челси и световният шампион с Франция Килиан Мбапе от ПСЖ.

В гласуването за най-добър треньор двамата също са поставили на първа позиция спечелилия наградата селекционер на Франция Дидие Дешан. Хубчев е добавил Хосеп Гуардиола от Манчестър Сити на втора позиция в своята анкетна карта и Диего Симеоне от Атлетико (Мадрид) на третото място, но и двамата не бяха в призовата тройка на ФИФА. Ивелин Попов е поставил за подгласници на Дешан селекционера на Хърватия Златко Далич и този на Русия Станислав Черчесов.

При вота на медиите българският журналист Боян Бойчев е поставил следната призова тройка при футболистите: Антоан Гризман, Лука Модрич и Кевин де Бройне, а при треньорите е познал победителя и единия от подгласниците му - Дидие Дешан, Зинедин Зидан и Хосеп Гуардиола.

Вижте как са гласували медиите, всички селекционери и капитани на националните отбори:
За най-добър футболист в света – ТУК!
За най-добър треньор в света - ТУК!