Кристиано Роналдо забогатя с 850 000 паунда в рамките на по-малко от един час или по-точно 44 минути. Това стана при съботната победа на Манчестър Юнайтед с 3:2 над Норич в мач от 33 кръг на Висшата лига.

37-годишният португалец вкара три гола срещу „канарчетата“, което е 60-и хеттрик в неговата кариера. След края на мача Роналдо се оказа с актив от 21 попадения от началото на сезона във всички турнири.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Когато Кристиано се завърна в Манчестър Юнайтед през лятото, в договора му бяха включени няколко любопитни клаузи. Според едната от тях той вчера забогатя със 750 000 паунда. Такъв бонус му се полага за достигането на границата от 20 гола. Това стана факт в 32-ата минута, когато нападателят се разписа за втори път във вратата на Норич.

Когато в 76-ата минута оформи своя хеттрик, Роналдо заработи още 100 000 паунда за банковата си сметка. Според договора му, той ще получава премия от тази сума за всеки гол, който реализира след преминаването на границата от 20 попадения през сезона. Това означава, че португалецът ще взима по 100 бона за всеки следващ свой гол.

Кристиано Роналдо е водещият голмайстор на Манчестър Юнайтед през сезона. Ако това се запази до края на шампионата във Висшата лига, той ще получи допълнителна премия от 1 милион паунда.