Правителството на Сърбия обеща 10 милиона евро като премия за футболистите от националния тим, ако спечелят световната титла на Мондиал 2018 в Русия от 14 юни до 15 юли.

"Ако нашите момчета станат световни шампиони, ще получат премия от 10 милиона евро. Ако се класират за финала, ще си разделят 5 милиона евро. За преминаване на груповата фаза премията е 500 000 евро", заяви президентът на страната Александър Вучич.

"Тези пари не са от толкова съществено значение за нас. Много хора са спечелили много повече пари в своя живот. Ние искаме да демонстрираме колко важен за нас е националният отбор по футбол. Искаме те да представят страната по възможно най-добрия начин", допълни държавният глава на Сърбия.

"Плавите" започват участието си на Световното срещу Коста Рика на 17 юни, а пет дни по-късно играят срещу Швейцария, докато в последния си сблъсък от груповата фаза се изправят срещу петкратния световен шампион Бразилия на 27 юни. Преди това сърбите ще изиграят контроли срещу Чили на 4 юни и Боливия на 9 юни. Те не играха на последния Мондиал в Бразилия преди четири години, а преди това на две поредни световни първенства отпадаха още в груповата фаза.