Орлин Старокин се присъедини към подготовката на Динамо (Минск) и опитва да заслужи договор с тима от Беларус, научи БЛИЦ.

28-годишният българин от понеделник е в Анталия и дори вече направи дебют за отбора, в който играе бившата звезда на ЦСКА Удоджи. Старокин започна титуляр в контролата на Динамо (Минск) срещу словашкия ВиОн, загубена с 0:2.

Българинът игра 45 минути и бе тестван на левия бек. Пред него по лявото крило пък атакуваше Удоджи. На върха на нападението бе новото попълнение - черногорският национал Фатош Бечирай, който подписа преди дни с Динамо (Минск), след като преди това игра в Динамо (Загреб).

Старокин пък се раздели преди Нова година с Иртиш и стана свободен агент, като надеждите му са да парафира с Динамо (Минск), който завърши втори през последния сезон в Беларус. Удоджи и компания финишираха на 10 точки от БАТЕ Борисов, който грабна шампионската титла за 11-и път в историята си.

Очаква се Старокин да играе и в следващата контрола на Динамо - в неделя срещу Поханг Стийлърс (Южна Корея). Пред юношата на ЦСКА има и други варианти за продължаване на кариерата. Един от тях е завръщане в "Левски", а освен това интерес към него проявява и Локомотив (София).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

___________________________.jpg