Докато клубовете в английската Висша лига инвестираха 464 милиона евро за нови попълнения през изминалия зимен трансферен прозорец, отборите от италианската Серия „А” се въздържаха и похарчиха около 30 милиона евро. Лидерът Наполи остана без сериозни нови играчи и донякъде неволно…Куриозното в случая е, че неаполитанците принципно се бяха разбрали с двама играчи, но накрая и двата трансфера пропаднаха в последния момент.

Първо германският национал Амин Юнес трябваше да премине в Наполи. 24-годишният халф дори бе посрещнат въодушевено от феновете и премина задължителните медицински прегледи, но отказа трансфера по лични причини и остава в Аякс, с който има договор до края на сезона.

И трансферът на Дейви Клаасен в Наполи също пропадна по куриозен начин, след като италианският тим постигнал договорка с Евертън. Сделката се провалила заради несъгласието на играча и проблем с неговата мениджърска агенция. Мениджърът Сам Алърдайс пък казал на холандеца, че няма да разчита на него до края на сезона.

Ето кои интересни сделки пропаднаха в последния момент:
1.Амин Юнес пристигна в Неапол и мина медицински прегледи, но в последния момент отказа трансфера по лични причини и остава в Аякс, с който има договор до края на сезона.

2.Ламин Сане не тренираше с Вердер, за да предизвика трансфера си в Метц. Накрая футболистът и френският тим не се разбраха за финансовите условия, а и мястото му в основния състав на „бременските музиканти” вече не е гарантирано.

3.Евертън и Наполи бяха постигнали споразумение за Дейви Клаасен, а сделката пропадна заради агенцията на холандеца. „Това е една от най-лудите ситуации. Не знам защо нещата не бяха финализирани”, коментира мениджърът Сам Алърдайс.

4.Между Бенфика и РБ Лайпциг имаше договорка за офанзивния талант Умаро Ембало. Немският тим бе готов да плати около 15 милиона евро за 16-годишния талант, но изненадващо се оттегли заради завишените финансови изисквания на агента на Ембало.

5.Хамбургер получи примамлива оферта от Фрайбург за нападателя Лука Валдшмир, който е резерва и не играе важна роля в тима, но изненадващо „червените шорти” отказаха продажба.

6.Както и в трансферните периоди преди това топ клубове бяха заинтересовани от привличането на Рияд Марез. Манчестър Сити предложи на Лестър до 74 милиона евро, но „лисиците” искаха 105 милиона евро плюс още един играч. „Гражданите” се оттеглиха в последния ден от зимния трансферен прозорец.

7.През целия януари Арсенал се надяваше да вземе Джони Еванс от Уест Бромич. „Топчиите” предложиха до 10 милиона евро за 30-годишния защитник. В последния ден от трансферния прозорец „артилеристите” се оттеглиха заради мускулна травма на централния защитник.

8.Роберт Гумни пред трансфер в Борусия (Мьонхенгладбах). 19-годишният десен защитник дал съгласието и дори трансферна сума от 6,5 милиона евро била договорена. Сделката с Лех (Познан) се провалила в последната минута, но не е изключено преговорите да бъдат подновени през лятото.

9.Хамбургер се надяваше да вземе полския нападател Лукаш Теодорчик от Андерлехт и щеше да плати 4,5 милиона евро за 26-годишния футболист. Трансферът в крайна сметка се развали.

10.Уест Хям бе убеден, че може да привлече белгийския национал Леандер Дендонкер, но в последния ден от зимния трансферен прозорец Андерлехт реши да не продава 22-годишния футболист.

11.Анди Карол искаше да премине от Уест Хям в Челси, но сделката пропадна, защото „сините” решиха в последния ден от трансферния прозорец са си осигурят услугите на Оливие Жиру от Арсенал.  

ТРАНСФЕРИТЕ В ТОП 4 НА ЕВРОПА - ТУК!