Изключително ограничен брой хора ще бъдат допускани на мачовете от Бундеслигата, ако те бъдат подновени според плановете в началото на месец май. Както е известно, шампионатът в Германия в момента е прекратен заради пандемията от коронавирус.

Германската футболна лига е разработила специален план за допускането на посетители на стадионите, пише „Билд“. Според информацията, до трибуните ще бъдат допускани точно 239 души.

В тази бройка се включват играчите и спортно-техническите щабове на двата отбора, официалните лица на клубовете, журналистите, екипите за телевизионно излъчване, 30 служители по сигурността и 4 момчета за гонене на топката.

Последният изигран мач от Бундеслигата преди прекратяването между Борусия (Мьонхенгладбах) и Кьолн (2:1) се проведе на 11 март. Тогава до стадиона бяха допуснати точно 600 човека, тъй като всички спортни събития, събиращи повече от 1000 души на едно място вече бяха забранени.

От няколко дни германските футболни клубове имат разрешение от здравните власти за провеждането на тренировки. Това може да става при определени условия. Отборите трябва да правят заниманията на групи по няколко човека и без струпването на играчи на по-малко от два метра.

През миналата седмица много клубове от Бундеслигата и Втора бундеслига се оплакаха, че може да фалират, ако не получат четвъртия транш от парите за телевизионни права през месец май. В тази връзка „Скай Германия“ обяви, че е готов да направи плащането дори по-рано от предвидения график. Става дума за сума в рамките на 300 милиона евро.

Телевизионната компания е най-големият спонсор на професионалния германски футбол и на година плаща по 876 милиона евро за правата за излъчване на мачовете от Бундеслигата и Втора бундеслига.